24 Ağustos 2013 Cumartesi

Bebek patikleri modelleri

Bebek patikleri modelleri
düğmeli  bebek patikleri  

örgü bebek patiği anlatımlı
kız bebek patiği yapılışı  

patiklerin tabanı


Bebek patikleri modelleri yapılışı:
Pembe renk için: Alize superlana klasik 39, Krem rengi için: Alize superlana klasik 62 nolu yünler ile 3 nolu şiş kullanılmıştır.

1. 33 ilmek ile başlayın.
2. sıra: düz örün.
Üçüncü sırada pembe iplikle işaretlenen ilmeklerin yanlarından artırmaya başlayın.(bebek patiği örnek 1 de görüldüğü gibi) 
örnek 1

bebek patiği ilmek artışları: 2 ilmeğin arasındaki iplik bir iğne yardımıyla döndürüp örerek artırın. tabanın delikli olmaması için. (bebek patiği örnek 2 de görüldüğü gibi)
örnek 2

3. sıra: 1 ör 1 art1 ör 1 art 13 ör. 1 art. 1 ör 1 art.1 ör 1 art 1 ör 1 art. 13 ör. 1 art 1 ör 1 
art 1ör.
4: sıra: düz örülecek
5. sıra: 2 ör 1 art 1 ör 1 art 15 ör. 1 art 1 ör 1 art 3 ör 1 art 1 ör 1 art  15 ör. 1 art 1 ör 1 art 2 ör.
6. sıra: düz örülecek
7. sıra: 3 ör 1 art 1 ör 1 art 17 ör. 1 art 1 ör 1 art 5 ör 1 art 1 ör 1 art  17 ör. 1 art 1 ör 1 art 3 ör.
8. sıra: düz örülecek
9. sıra: 4 ör 1 art 1 ör 1 art 19 ör. 1 art 1 ör 1 art 7 ör 1 art 1 ör 1 art  19 ör. 1 art 1 ör 1 art 4 ör.
10. sıra: düz örülecek
11. sıra: 5 ör 1 art 1 ör 1 art 21 ör. 1 art 1 ör 1 art 9 ör 1 art 1 ör 1 art  21 ör. 1 art 1 ör 1 art 5 ör.
12. sıra: düz örülecek.
Toplam 73 ilmek olacak. (bebek patiği örnek 3 te görüldüğü gibi)

örnek 3
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
13. sırada örneği koymaya başlıyoruz. 
örnek 4
Örnekle beraber 8 sıra düz örüp ipi kopartın.
İlmekleri diğer şişe aktarıp (örneğin güzel ortalanması için) 4 sıra haroşa örün.
örnek 5
örnek 6
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bebek patikleri burunlarının yapılışı:

Buradan itibaren tekrar birinci sıra diye saymaya başlıyacağım.
Dikkat:patiklerin burnu bitene kadar geri dönüşlerde 1.ilmek örülmeden şişe alınacak. Fakat örülecek ilmeklerle birlikte  sayılacak. (örneğin 2.sırada 10 ilmek ör demekle 
kastettiğim örmeden aldığın ilmekle birlikte 10 ilmek olacak.

1. sıra: 41 ilmek ör 42. ve 43. ilmeği ber. örüp geri dön. Sol şişte 30 ilmek kalmış olacak)
2. sıra: 10 ilmek ör. 11.ve 12. ilmeği ber. örüp geri dön.
3. sıra: 10 ör. 11. ilmeği iğneye öne al. 1 ör.  iğnedeki ilmeği geri  tak ve onunla yanındaki 
ilmeği ber. örüp geri dön.
4. sıra: 11 ilmek ör. 12. ilmeği iğneye arkaya al. 1 ilmek ör. iğnedeki ilmeği geri  tak ve onunla yanındaki ilmeği ber. örüp geri dön.           
5. sıra: 12 ilmek ör. 13. ilmeği iğneye öne al. 1 ilmek ör.  iğnedeki ilmeği geri tak ve onunla yanındaki  ilmeği ber. örüp geri dön.           
6. sıra: 13  ör. 14. ilmeği iğneye arkaya al. 1 ilmek ör. iğnedeki ilmeği geri tak ve onunla
yanındaki ilmeği ber. örüp geri dön.            
7. sıra: 14ör. 15.ve 16. ilmeği ber. örüp geri dön.
8. sıra: 14 ör. 15.ve 16. ilmeği ber. örüp geri dön.

Bu şekilde 57 ilmek kalana kadar örün.
örnek 7
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 sıra daha düz örüp, örgünün yüzünden açıklamalı bebek patikleri nin delikleri açın.
Delikleri açmak için:

1 ör. 2 ber.(sağda sola doğru kesilecek, ortadaki 5 ilmeğe kadar)1 art.
3 ör. 2 ber. 1 art.
2 ör. 2 ber. 1 art.
3 ör. 2 ber.1 art.
2 ör. 2 ber.1 art.
3 ör. 2 ber.1 art.
5 ör. 1 art. 2 ber.(soldan sağ doğru kesilecek, sona kadar)
3 ör. 1 art. 2 ber.
2 ör. 1 art. 2 ber.
3 ör. 1 art. 2 ber.
2 ör. 1 art. 2 ber.
3 ör. 1 art. 2 ber. 1ör.
örnek 8
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Delikleri açtıktan sonra 4 sıra daha düz ör. 
 örnek 9


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daha sonra örgünün tersinden başlayıp 1 ters 1 düz, 10 sıra lastik örüp kes.
bebek patikleri bitmiş hali



Hiç yorum yok :