18 Ağustos 2013 Pazar

Örgü bebek hırkası modelleri

bebekler için 3 renkli şirin bir hırka

çiçekli bebek hırkaları


bebekler için 3 renkli şirin bir hırka

kız bebek hırkası 


bebekler için 3 renkli şirin bir hırka

bebek hırkaları açıklamalı


bebekler için 3 renkli şirin bir hırka
baby cardigan, baby knitting patterns



Bebek hırkası yapılışı:

Malzemeler: Nako lüks minnoş beyaz no 208, Nako rekor yeşil no 1291, Nako rekor kırmızı no 1175
3,5 nolu şiş. Metindeki  kısaltmalar:  beraber=ber. artırılacak=art. olarak kısaltılmıştır.

Kırmızı iplikle 193 ilmek atıp  4 sıra haroşa örün. 4 sırada yeşil iple haroşa örün, 6 sırada beyaz iple düz örün. 15. sırada ajurları koymaya başlayın.

15.sıra: 4 ilmek düz ör. 2 ber. 1 art. 1 ör. 1.art. 2 ber. 13 ilmek düz ör. 2 ber. 1 art. 1 ör. 1.art. 2 ber. 13 ilmek düz örerek devam et. En sonunda 4 ilmek örülmüş olacak.

 15.sıra ajurların koyuluşu

 ajurdan sonrakı sıra
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
16  ncı sıradan 24 üncü sıraya kadar düz ör. Ve 25. Sırada yine ajur koymaya başla. (örgünün düzünden) 13 ilmek düz ör. 2 ber. 1 art. 1 ör. 1.art. 2 ber. 13 ilmek düz ör. 2 ber. 1 art. 1 ör. 1.art. 2 ber. En sonunda 13 ilmek örülmüş olacak.
2. ajurun koyuluşu

2. ajurdan sonraki sıra
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aynı şekilde Ajurları tekrarlıyarak ör. İlk atilan ilmeklerle birlikte 80 sıra örülmüş olacak.
81. Sırada kollar  için kesmeler başlıyacak. 38 ilmek ör. 21 kes. 75 ilmek ör. 21 kes. 38 ilmek ör.

 kol kesimleri
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buradan itibaren, bebek hırkası modeli için hazırladığım aşağidaki şemayı takip ederek, önleri ve arkayı ayrı ayrı ör.

ön ve arka yarı şeması 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 için her renk değişiminde yeşil ve kırmızı ipleri kopartman gerekecek. Çünkü şişin öbür ucunda kalıyorlar Örmeyi bitirdikten sonra hırkanın  tersinde ipleri temizlemek için, sarkan ipleri 2 şer 2 şer birbirine bağlayıp bir iğne yardımıyla aralarda gizle.

Açıklamalı bebek hırkası
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bebek hırkaları kolların yapılışı:

Kırmızı iplikle 52 ilmek atıp  4 sıra haroşa örün. 4 sırada yeşil iple haroşa örün.
8.Sıra: Beyaz iple 5 ilmek beyaz 1 ilmek yeşil örerek örneyi koymaya başlayın. Aynı zamandada yanlardan 1 rer ilmek artırmayı unutmayın.


8.sıra, örneğin koyuluşu

Daha sonra bebek hırkası kol şemasını takip edin.
kol yarı şeması


Hırka bittikten sonra dikilip, robasına  önlerine ve yakasına yukarıda resimde görüldüğü gibi tığla oya örülecek.

9 yorum :

Bengül Sezer dedi ki...

Bebek hırka takımınıza bayıldım. Süper olmuş. ellerinize sağlık. Ayrıca kızıma örmek için sitenizden çok yararlanıyorum.

gonuldenorguler dedi ki...

Teşekkürler! Beğendiğinize çok memnun oldum.

Brooke dedi ki...

That cardigan is so sweet! I’m getting baby fever over here,...

zeliha çınar dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar özelliklede hırkaya bayıldım. Örgülerinizin hepsi birbirinden güzel...

cihangül soyal dedi ki...

yaka bandını nasıl ördünüz açıklarsanız sevinirim

gonuldenorguler dedi ki...

Yaka bandını tığla oya işi yaptım.
Hırka kaydının en sonunada nasıl yapıldığına dair yeni bir resim ekledim. Selamlar....

meliha dedi ki...

Süper olmuş. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık ilmek sayıları kaç yaş için yaptınız öğrenebilirmiyim
Ben 2yaş için örmek istiyorum yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.

gonuldenorguler dedi ki...

tşkler! 3,5 a 4 yaş için. 2 yaş için ilmekleri azaltmanız gerekir. çocuktan çocuğa fark edeceği için önce küçük bir parça örün ve kaç santim olduğunu ölçün. daha sonra kızınızın beden ölçüsüne göre hesaplayın.kalıbı büyültüp küçültmek zor değil. selamlar..